Nieuws

Nieuwe routes Salbam Lemelerbergloop 2023

De Lemelerberg, een prachtig natuurgebied, staat onder druk. We zien dat de kwaliteit van de natuur afneemt. Al vier jaar wordt er gewerkt aan het versterken van de natuur op de Lemelerberg. Het doel is om dit gebied weerbaarder te maken voor de toekomst, zodat kwetsbare dieren en planten hier kunnen blijven leven, en wij ervan kunnen genieten.

Als onderdeel van Natura 2000, werken diverse partijen samen, waaronder Landschap Overijssel, om de biodiversiteit op de Lemelerberg te behouden. De visie is een gevarieerd heidelandschap te creëren met prachtige zandverstuivingen, verschillende heidevegetaties en jeneverbesstruwelen.

Maar dat is niet alles! Door het verleggen van de paden hebben we ook nieuwe routes ontwikkeld voor de Lemelerbergloop, die je op een unieke manier door dit schitterende gebied leidt. Geniet van de weidse uitzichten, de rustgevende natuur en de bijzondere flora en fauna die dit gebied te bieden heeft. Tijdens de Lemelerbergloop krijg je niet alleen een sportieve uitdaging, maar ook een onvergetelijke natuurervaring.

Door deel te nemen aan de Lemelerbergloop, steun je tevens het behoud en de versterking van dit prachtige stukje natuur. Samen maken we een verschil en zorgen we ervoor dat de Lemelerberg een toevluchtsoord blijft voor de unieke biodiversiteit die hier te vinden is.

Dus trek je hardloopschoenen aan, adem de frisse lucht in en laat je betoveren door de schoonheid van de Lemelerberg. Doe mee met de Lemelerbergloop en draag bij aan het behoud van dit bijzondere stukje natuur voor de generaties die nog komen. Samen creëren we een duurzame toekomst voor de Lemelerberg en al haar prachtige bewoners!