Lemelerberg voor Driesen en Van Hoof

Lemelerberg voor Driesen en Van Hoof

Terwijl afgelopen zaterdag Junior Rangers aan de ene kant klusten, liepen aan de andere kant van de Lemelerberg bijna 350 atleten de loodzware Lemelerbergloop. Onder goede omstandigheden, en door een schitterend landschap, dat wel.

Beetje zon, af en toe een beetje regen en geen wind. En prachtige herfstkleuren. Prima omstandigheden dus voor de Gerrit Voortman Lemelerbergloop. De wedstrijd, een eerbetoon aan de sympathieke atleet Gerrit Voortman, was toe aan zijn 12e editie. Beide hoofdafstanden waren met elk 150 atleten al ruim van tevoren vol. De organisatie schenkt van elke inschrijving 1 euro aan de schaapskudde die de heidevelden op de berg begraast. De kudde begroette de atleten bij hun doorkomst.

Terug naar de wedstrijd, waar de allerkleinsten hun 1 kilometer renden en met rood hoofd de finishlijn passeerden. De jeugd tot 15 jaar liep een rondje van 2,5 kilometer. De geringe deelname in deze categorieën toont de vergrijzing in het peloton, zoals Voortman zou zeggen. Aan de start van de 5,3 kilometer vele toppers. Winst op deze afstand was er voor Ton Hendrikse, die met 18.46 Gert-Jan Stevens en Gertin Roke voor bleef. ACO-atlete Yvonne Meijer won bij de vrouwen in een tijd van 23.03. Zij loopt een sterk seizoen. Dat geldt ook voor Erik Driesen, die zeer overtuigend en met grote voorsprong de 10,8 kilometer op zijn naam schreef, voor de derde keer op rij en ruim voor Thomas Nijman en Erik Leusink. Bij de vrouwen won Renee van Hoof de cross in 45.59. Zij bleef daarmee Joyce Vrijenhoek en Jacolien Ruizendaal voor. “Het liep lekker en het was alles bij elkaar weer een mooie dag,” aldus Gerrit Voortman na de prijsuitreiking.

Niels Smulders