Inschrijving 12de Gerrit Voortman Lemelerbergloop geopend

Inschrijving 12de Gerrit Voortman Lemelerbergloop geopend
Zaterdag 7 november wordt alweer voor de twaalfde keer in successie de  Lemelerbergloop gehouden.  Een loop die in de noordelijke provincies zijn gelijke niet kent. Er wordt gelopen over een behoorlijk geaccentueerd parkoers. De ene keer loop je op een vlakke ondergrond en het ander moment krijg je een behoorlijke klim voor de kiezen. Een loop die je beslist niet mag onderschatten. De ervaring heeft inmiddels wel geleerd dat de atleten die eenmaal meegedaan hebben, ieder jaar weer terugkomen. Dit omdat het altijd weer een mooie uitdaging is. Het advies aan de atleten is dan  ook zo snel mogelijk , uitsluitend digitaal , in te schrijven. (www.lemelerbergloop.nl )
tl_files/user_files/Lemelerbergloop logo de inschrijving is open.jpg
Om de natuur geen onnodig geweld aan te doen is direct bij de oprichting  de afspraak met het Landschap Overijssel gemaakt een limiet aan het deelnemersaantal te stellen. Dit betekent voor zowel de 5,3 km als 10,8 km  afstand maximaal 150 deelnemers.

Het landschap Overijssel verzorgt het heidebeheer o.a. op de Lemelerberg met deze schaapskudde.  Een arbeidsintensieve methode die nodig is om de bijzondere vegetatie, zoals de unieke jeneverbes, optimaal te beheren. Inmiddels heeft de organisatie van de Lemelerberg ook besloten tijdens het evenement geen gebruik te gaan maken van een start pistool. Dit om  de rust zoveel te mogelijk te bewaren.

Met vriendelijke groet

De Stichting Gerrit Voortman Lemelerbergloop