De Gerrit Voortman Lemelerbergloop wederom groot succes.

De Gerrit Voortman Lemelerbergloop wederom groot succes.

Afgelopen zaterdag was het een drukte van belang op de parkeerplaats bij het restaurant van de Lemelerberg. Om 8.00 uur was er al volop bedrijvigheid want de organisatie was toen al druk doende met het treffen van de voorbereiding voor het houden van de Lemelerbergloop. Totaal 400 deelnemers werden er verwacht voor de verschillende afstanden. Nieuw dit jaar was de Ik lekker Fit Kidsrun.
‘IK Lekker fit!?

De ‘IK Lekker fit!? Kidsrun’ is een aanvulling op het project ‘IK Lekker fit!?; een initiatief van zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea en de Nederlandse Hartstichting. Het doel van dit programma is het stimuleren van een gezonde en actieve leefstijl bij leerlingen (en hun ouders) om daarmee bewegingsarmoede en een ongezonde leefstijl tegen te gaan. In de aanloop naar de Gerrit Voortman Lemelerbergloop is, in samenwerking met Sportservice Overijssel en de Gemeente Ommen, via de basisscholen een serie clinics opgezet met medewerking van de organisator van de Lemelerbergloop. Om de schooljeugd te blijven stimuleren en enthousiast te maken voor de loopsport zijn hiervoor een aantal afspraken gemaakt. Voorafgaand aan de Kidsruns is een samenwerkingsovereenkomst getekend door de deelnemende
partijen, waaronder wethouder Scheele namens de gemeente Ommen en voorzitter Ben Zuidersma namens de Stichting Gerrit Voortman Lemelerberg loop. Liefst 100 kinderen kwamen aan de start  voor deze Kidsrun en dan mag je wel van een groot succes spreken.Daarnaast was er natuurlijk nog de wedstrijden over 2,5 km jeugd, en de 5,3 km en 10.k m voor de senioren. Onder uitstekende weersomstandigheden werd er op de diverse afstanden en in verschillende categorieën enorm gestreden om de ere plaatsen en dit alles onder aanvoering van “ inmiddels vaste en vertrouwde ”speaker Herman Weening.

Uit respect voor de natuur wordt er geen startschot gelost, maar wordt gebruik gemaakt van een klaphout. Ook word er geen muziek gedraaid zodat de schaapskudde in alle rust bij start en finish kunnen grazen. Op het loodzware parkoers, bergen en heuvels, was het Dennis Weijers die op de 10.8 km een hele goede tijd van 37.24 min neerzetten en daardoor afgetekend als winnaar over de finish kwam. Tweede met een tijd van 38.40 m in werd Leon Sanderman. En derde was Jan Paalman uit Rijssen in 39.01 min. Winnares bij de dames werd Mariska Dute uit Borculo met een tijd van 44.06. Ook zij was meedogenloos in haar race en was dan ook met afstand de beste. Tweede aankomende dame was Brigit Landewé zij won bij de masters 40+ haar wedstrijd. In een tijd van 46.40 min en derde aankomende dames was Marleen Lubbers in  47.16 min.
Kijk voor alle uitslagen op deze link