10e editie Gerrit Voortman Lemelerbergloop groot succes

Wat hebben we weer genoten van deze mooie wedstrijd, was wat de organisatie van de Lemelerbergloop niet alleen van de inmiddels vaste en voortreffelijke speaker Herman Weening kreeg te horen, maar ook van heel veel atleten. De jubilerende Stichting G.V.L.L vierder deze dag hun 10eeditie en dat wilde men niet ongemerkt voorbij laten gaan. En daar zijn ze ruimschoots in geslaagd. In samenwerking met het Overijssels landschap, die de dagen voor de cross alles in het werk heeft gesteld het parkoers , na de storm, helemaal vrij te maken van afgewaaide takken en bladeren was reeds de eerste aanzet gegeven. Daarnaast had de organisatie iets bedacht wat een atleet
eigenlijk niet meemaakt na een cross. Iedereen werd na de wedstrijd verrast met een herinnering medaille en een gratis kom heerlijke snert of een grote pannenkoek. En als toetje werd alles omlijst door de Accordeon klanken van oud schaatsmarathoncrack Jan Wessels. Als je dan ook nog een deelnemersveld krijgt waarbij, zoals de speaker verwoord, de vingers af kunt likken, dan kan je niet meer stuk. Want niemand minder dan Wereld en Europees Kampioen Duathlon Jorik van Egmond verscheen op de 5.3 km afstand aan de start en wist deze afstand met groot overmacht te winnen. Bij de dames was het Leslie Smit, een heel groot oostelijk talent , de allersterkste.
Op de 10.8 km afstand stond o.a. Peter Bruinsma , Nederlands kampioen Marathon bij de masters, aan de start. Tijdens deze cross moest hij dit keer echter in Eric Driessens zijn meerdere erkennen. Laatstgenoemde was oppermachtig. Bij de dames ging de overwinning naar Joyce Vrijenhoek uit Utrecht.
Kijk voor alle uitslagen hier
Kijk voor de foto’s hier